ads

Style2

Style3[OneLeft]

Style3[OneRight]

Style4

Style5

Style6

Fitbit Surge sú nové fitness super hodinky od známeho výrobcu Fitbit, ktoré sa pokúsia preraziť na trh už budúci rok rovnako ako fitness náramok od Microsoftu a Apple Watch. Fitbit tiež oznámil príchod ďalších dvoch monitorov aktivity Fitbit Charge a Fitbit Charge HR, ale najväčším ťahákom – vlajkovou ľoďou je práve Fitbit Surge. Už sa nemôžeme dočkať, keď ho otestujeme a uvidíme, čo naozaj dokáže.

Zatiaľ zhrnieme všetko, čo o ňom doteraz vieme.

Fitbit Surge: Dizajn, spracovanie a displej


Fitbit Surge je na kilometre vzdialený produktom ako Fitbit Zip alebo Fitbit Flex a pôsobí skôr ako inteligentné fitness hodinky než fitness náramok.
Bude dostupný v troch rozmeroch S, L a XL, takže ho môže používať snáď každý. Gumený remienok široký 34 mm bude v modrej, čiernej a oranžovej farbe. Je vyrobený z pružného, odolného, elastického materiálu podobnému ako sa používa pri výrobe športových hodiniek so sponou z chirurgickej nerezovej ocele.



Na rozdiel od OLED displeja, ktorý má Fitbit Charge displej Fitbit Surge vyzerá ako štandardný monochromatický LCD touchscreen o rozmere 1.25 palca, takže nečakajte nejaký krásny obraz ako pri Samsung Gear Fit. Avšak Surge sa môže pochváliť naozaj dobrým podsvietením aj pri nízkom osvetlení. Aj keď displej pôsobí trošku staromódne, všetky ďalšie technológie Surge sú špičkové.

Fitbit Surge: Hardware, GPS a senzory


Fitbit Surge obsahuje dve killer technológie - sú to GPS a meranie srdcového tepu 24x7 pomocou optických senzorov od spoločnosti PurePulse.

Zabudované GPS pre presné monitorovanie behu dnes už nie je zvláštnosťou a kontinuálne meranie srdcového tepu majú tiež Basis Peak a Microsoft Band.


Technológia pre kontinuálne meranie srdcového tepu je stále ešte v začiatkoch, ale už dnes umožňuje používateľom presnejšie sledovať široký rozsah športov a cvičení. Fitbit Surge sleduje detailné dáta počas dní – minútu po minúte a udržuje denné prehľady za mesiac. Môže uchovávať hodnoty srdcového tepu v 1 sekundových intervaloch počas sledovania aktivity, cvičení a v 5 sekundových intervaloch mimo nich.
Zabudované GPS pridáva ďalšie štatistiky ako tempo, vzdialenosť, stúpanie, rozdiel časov, história trasy atď.

Okrem GPS a senzora srdcového tepu, Surge obsahuje aj 3-osý akcelerometer, 3-osý gyroskop, digitálny kompas, výškomer, senzor okolitého svetla a vibračný motorček.

Fitbit Surge: Sledovanie aktivity a aplikácie


Fitbit Surge sú vlastne multi-športové hodinky, ktoré podporujú beh, cross-tréning, bicyklovanie, silové a kardio cvičenia.
Taktiež ponúka štandardné funkcie monitora aktivity, teda počíta prejdené kroky, celkovú prejdenú vzdialenosť, počet nastúpaných schodov, spálené kalórie a meria kvalitu spánku. Meranie spánku je automatické. Surge nemusíte prepnúť do režimu spánku pred tým ako idete spať. Túto funkcionalitu dopĺňa diskrétny budík.



Synchronizácia nameraných údajov so smartfónom alebo tabletom prebieha pomocou Bluetooth a údaje môžete nahrávať aj rovno do PC alebo MAC. Surge využíva Bluetooth 4.0 pre synchronizáciu so 120 rôznymi smartfónmi a funguje do vzdialenosti približne 6 metrov.
Mobilná aplikácia je už teraz dostupná pre Windows Phone, iOS a Android zariadenia a dáta môžu byť synchronizované aj s Fitbit Aria WiFi osobnou váhou.

V mobilnej aplikácii vidíte váš progres, záznamy cvičení, mapy trás, môžete zdieľať a súťažiť s vašimi priateľmi, zaznamenávať jedlo (pomocou scanneru čiarového kódu) a tiež získavať medaily za dosiahnuté úspechy.

Fitbit Surge: Notifikácia – inteligetné hodinky


Okrem monitorovania aktivít Fitbit Surge zobrazuje notifikácie ako sú prichádzajúci hovor, sms a dokáže ovládať prehrávač hudby vo vašom smartfóne.
Zatiaľ však nevieme, či bude možné zobrazovať notifikácie z aplikácií tretích strán. Dúfajme, že v čase uvedenia do predaja bude dostupný aspoň Facebook a Twitter.


Fitbit Surge: Výdrž batérie


Výrobca v nateraz dostupných materiáloch uvádza výdrž batérie 5 až 7 dní, čo je celkom slušná hodnota. Uvidíme, keď budeme môcť Fitbit vyskúšať sami. Koľko sa však bude nabíjať to zatiaľ jasné nie je, malo by to byť niekde medzi 1 až 2 hodinami.

Surge bude mať certifikát IP68 a vodeodolnosť 5 ATM, čo znamená že sa s ním bude dať aj plávať.

Fitbit Surge: termín uvedenia na trh a cena


Podľa oficiálnych správ bude Fitbit Surge (aj Fitbit Charge HR) dostupný na trhu začiatkom roka 2015 v čiernej, šedej a oranžovej farbe. Cena by sa mala pohybovať okolo 249$.

[zdroj: wareable.com, fitbit.com, autor: senand www.wearables.sk]

«
Ďalší
Novší príspevok
»
Predošlí
Staršie príspevky

1 komentárov:


Top