ads

Style2

Style3[OneLeft]

Style3[OneRight]

Style4

Style5

Style6

Jawbone nielenže predstavil nový high-end fitness náramok Jawbone UP3, ale vstúpil na trh aj lacnejších – dostupnejších monitorov aktivity. Práve týmto kúskom je nový Jawbone UP MOVE, ktorý bude dostupný už koncom tohto roku za cena okolo 50,-€. Pravdepodobne chce konkurovať rivalovi, ktorým je monitor aktivity Flash od Misfit Wearables.

Dobrá správa poviete si. Ale čo vám táto novinka môže ponúknuť?

Jawbone UP MOVE: dizajn a spracovanie


Čo si budeme nahovárať, už na prvý pohľad je dizajn MOVE podobný Misfit Flash. Obaja výrobcovia mali zjavne záujem vyrobiť dostupný fitness monitor, ktorý bude mať plastový dizajn. A toto sa obom aj podarilo. Na výber ponúkajú naozaj široký výber farebných kombinácií a to v oboch prípadoch.

Keďže Jawbone prišiel na trhu o nejaký ten mesiac neskôr vyzerá to tak, že nápad bol skopírovaný alebo sa minimálne u Misfit inšpirovali. V čom sa však líši si povieme ďalej.

Samotný senzor UP MOVE je vyrobený z materiálu podobnému nylonu a anodixovaného hliníka, ktorý sa následne vloží do puzdra z hypoalergénnej gumy. Bude dostupný v piatich farbách – čierna, modrá, vínová, rubínová a sivá a ku každej patrí  farebný klip. Môžete si dokúpiť remienok v 2 rozmeroch a 5 farbách.
Váha menej ako 7g robí z UP MOVE jedného z najľahších hladkých gadgetov na trhu.



Jawbone UP MOVE: aplikácia a sledovanie aktivity


MOVE používa trojrozmerný akcelerometer, presný pohybový senzor a skupinu komplexných algoritmov na pasívne monitorovanie a počítanie krokov, vzdialenosti, kalórií, času aktivity a neaktivity a samozrejme aj k sledovaniu spánku.
Meranie kvality spánku nie je až také detailné ako vám umožní Jawbone UP3, ktorý okrem detekcie plytkého a hlbokého spánku merian aj REM fázu. UP MOVE však dokáže detekovať aj mikro pohyby a následne vyhodnotí, či sa prebúdzate alebo zaspávate a tak vám poskytne celkový obraz o spánkových cykloch.

Tak ako v prípade monitora Flash sa stav aktivity dozviete odčítaním počtu 12 LED svetielok na prednej strane snímača. Jedným poklepaním sa dozviete aktuálny počet krokov, dvojité vám ukáže aktuálny čas a trojklik zase ako dlho ste spali poslednú noc.

MOVE má tiež mód cvičenia, ktorý aktivujete jednoduchým klepnutím na prednú stranu a zadaním typu športu, aktivity v mobilnej aplikácii. Podpora funkcie smart coaching tak ako pre UP3 je tiež zachovaná – nastavenie osobných cieľov a real time odporúčaní závislých na denných aktivitách.

Mobilná aplikácia vás spoľahlivo pripojí do JAWBONE komunity, takže pohodlne môžete zdieľať vaše aktuálne hodnoty a ciele s používateľmi fitness náramkov Jawbone UP a Jawbone UP24. Aplikácia je dostupná zadarmo pre mobilné zariadenia s OS iOS a Android. Synchronizácia nameraných dát bude prebiehať bezdrôtovo pomocou technológie Bluetooth 4.0.



Jawbone UP MOVE: Batéria a odolnosť


Výdrž batérie býva častý problém resp. výzva, aby bola čo najdlhšia. Misfit Flash v tomto exceluje tako ako jeho starší brat Misfit Shine a pridal sa k nim aj UP MOVE. Jeho batéria je vymeniteľná tj. nemusíte priebežne dobíjať a vydrží až 6 mesiacov.

UP MOVE je odolný voči dažďu, potu, postriekaniu vodou, môžete sa s ním sprchovať, ale plávať s ním nie je možné, čo je značná nevýhoda.

Jawbone UP MOVE: Cena a uvedenie na trh


UP MOVE má byť dostupný už tento rok v decembri. Aktuálne je spustený predpredaj na fitnessnaramky.sk a cena je stanovená na 49,99,- €. Remienky by mali byť stáť 25-30,- € v balení budú 3ks.

[zdroj: wareable.com, jawbone.com, autor: senand www.wearables.sk]

«
Ďalší
Novší príspevok
»
Predošlí
Staršie príspevky

Žiadne komentáre:

Pridať komentár


Top